11 okt 2016

De nieuwe tuintrends voor 2017

Wat worden de nieuwe trends voor tuin en terras in 2017? Het duurt natuurlijk nog wel even maar  2017 is weer in aantocht. Wat worden de nieuwe trends voor volgend jaar en wat gaan we terugvinden in de tuinen. Hier leest u de nieuwe tuintrends voor 2017.

Meer kleur en minder grijs

De trend die we zich dit jaar hebben zien inzetten zal zich volgend jaar doorzetten. We gaan weer steeds meer kleuren in tuinen zien. De effen grijze en antraciet of zwarte terrassen gaan plaats maken voor tegels met kleur. De kleuren zullen vooral in het keramische tegel assortiment diverser gaan worden.


warme-natuurleijke-kleuren
Warme tinten en natuurlijke producten

De tuinen moeten weer meer een plaats gaan worden waar men zich echt kan ontspannen en van de rust kan genieten. Hierbij passen dan ook warme kleuren en natuurlijke producten. Daarom gaan we steeds meer de tijdloze recyclebare materialen terug zien zoals gebakken klinkers. Deze zijn gemaakt van 100% natuur eigen materiaal en dat ziet u dan ook terug in de kwaliteit en kleur van het product!

Minder onderhoud en meer genieten

We gaan dus meer tijd in onze tuin doorbrengen maar in die tijd willen we wel graag genieten van onze tuin! Daarom zien we dat er steeds vaker voor keramische tegels gekozen gaat worden. Ook in 2017 zal de keramische tegel steeds meer de betontegels gaan vervangen. Zeker omdat deze onderhoudsarme tegels in enorm veel tinten en nuanceringen verkrijgbaar zijn. Met als resultaat dat u een onderhoudsarme plaats heeft waar u echt tot rust komt.

Natuurlijke tuin Daarnaast ontwikkeld zich een groep mensen die meer en meer zoekt naar een tuin waarin de natuur voor een groot gedeelte zijn gang kan gaan. Door slim gebruik van de juiste materialen op de juiste plaats is een tuin zoals deze verrassend onderhoudsvriendelijk.

Water management

Water, daar hebben we met tijden te veel en dan weer te weinig van. Al het water dat tijdens een hevige bui in uw tuin neerkomt moet ergens heen. Dit water zoekt natuurlijk wel zijn eigen weg maar dat is niet altijd de weg die u goed uitkomt. Hierdoor kunnen er erg natte plekken ontstaan in uw tuin. Daarom wordt het ook echt tijd dat we goed nadenken waar we al dat water willen laten. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Lees hiervoor de blog praktische tips voor het afvoeren van regenwater.

De trends

Wat we in 2017 dus echt gaan zien zijn meer kleuren (maar dan wel de warme natuur eigen kleuren) en dus minder grijs en zwart. Daarnaast steeds meer ecologisch verantwoorde materialen zoals gebakken klinkers. Onderhoudsvriendelijke tuinen zijn een must en er komt meer focus op het afvoeren van regenwater. Dit alles samen maakt dat u in 2017 steeds meer een tuin heeft waar u kunt genieten en ontspannen!

 

Een greep uit ons assortiment: