16 jan 2020

Een duurzaam terras met keramische terrastegels

Zoals de naam het zegt, zijn deze terrastegels gemaakt van keramiek. Klei en zand samen vormen het materiaal keramiek. Onder hoge druk perst men dit samen en daar ontstaan de tegels. Op deze tegels wordt de print gedrukt en op hoge temperatuur gebakken. Deze productie maakt het materiaal sterk, kleurecht en keihard. Keramische terrastegels zorgen zo voor een duurzame oplossing voor uw terras. Want de oppervlakte is niet alleen ontzettend slijtvast, het ook nog eens onderhoudsarm. Om het terras schoon te maken, is het in de meeste gevallen voldoende om de tegels af te spoelen met water. Bovendien zijn deze tegels vorstbestendig, kleurvast en nauwelijks vlekgevoelig.

Voorbereiding en leggen van keramische tuintegels

Een terras met keramische tuintegels vraagt om een andere voorbereiding dan traditionele bestrating, zoals klinkers en betontegels. Betonproducten kunnen prima op een zandbed gelegd worden. Als ondergrond voor keramische tegels is een zandbed echter niet voldoende. Een goed bed voor terrastegels van keramiek, is gemaakt met split.  Dit split in combinatie met een bindmiddel is een goede ondergrond voor keramiek. ook voert deze ondergrond water veel beter af. Dit komt de levensduur van uw terras zeker ten goede.

keramische terrastegels leggen

Keramische tegels met een betonvoet kunnen wel op een (gestabiliseerd) zandbed gelegd worden. Deze tegels zijn zwaarder en liggen hierdoor beter vast. Na het leggen van de tegels, kunnen de naden worden gevoegd. Hierdoor liggen de tegels extra vast en voorkomt u onkruid tussen de tegels. Zo blijven de tegels jaren mooi liggen en kunt u genieten van uw terras van keramische tegels.

Tuinterras inspiratie

Een tuinterras met keramische tegels zorgt voor een duurzame en chique uitstraling. Er is keuze tussen allerlei kleuren zodat er in iedere tuin kan worden gewerkt met de juiste combinatie. Bijvoorbeeld een tuin met veel naaldbomen en struiken, wordt extra mooi met donkere grote terrastegels. Terwijl een prairietuin met allerlei veldbloemen juist weer mooi kleurt bij zandkleurige terrastegels. Een andere manier om een terras een unieke look te geven, is door de tegels onder een hoek van 45 graden te leggen. Ook zijn meerdere kleuren te gebruiken en ze in een schaakbordpatroon te leggen. Door je terras te combineren met het bestaande of nieuwe groen, kun je een prachtige tuin creëren.

Door keramische tuintegels te gebruiken wordt terras niet alleen mooi, maar ook duurzaam. Wil je meer inspiratie of terrastegels bestellen? Bekijk de keramische tuintegels en vraag online een offerte op. Of kom bij ons langs in de showtuin en bekijk de tegels in werkelijkheid.

 

Een greep uit ons assortiment:

Keramische terrastegels inspiratie