26 jul 2019

Straten met betonklinkers antraciet

Ieder jaar komen er in Nederland meer dan 50.000 woningen bij. Deze woningen staan voor een groot gedeelte in nieuwe wijken van dorpen of steden. Al deze straten, opritten en tuinpaden moeten worden aangelegd. De betonklinkers antraciet zijn een populaire keuze voor het straatwerk. Zowel door de gemeenten die de straat en de stoep aanleggen, maar ook bij de huiseigenaren. We verkopen deze populaire klinker ook en vertellen we er in dit artikel meer over.

Wat is een betonklinker?

Een betonklinker is een betonnen steen die wordt toegepast in straatwerk. De klinker wordt gemaakt door slijtvast beton in een mal met de vorm van de klinker te gieten. Na het uitharden van het beton, wordt de klinker uit de mal gehaald en is de betonklinker klaar voor gebruik. De naam klinker komt overigens uit oude tijden. Wanneer er gestraat wordt, worden passtukken op maat geslagen en op zijn plaats getikt. Dit tikken op de steen klinkt door heel de straat, vandaar de naam klinker. Tegenwoordig wordt de naam klinker gebruikt om onderscheid te maken met een steen waarmee wordt gemetseld.

betonklinker grijs, betonklinker antraciet

Betonklinkers antraciet toepassen

De betonklinker antraciet is een betonklinker waarbij er in het beton een kleurstof is aangebracht. In plaats van gewone grijze beton, kleurt de klinker donkergrijs. Deze kleur is goed te combineren met bijvoorbeeld grote terrastegels, maar past ook goed bij veel stijlen van nieuwbouwhuizen. Wanneer de gemeente deze klinker toepast in de straat of stoep, kun je met je eigen pad er goed op aansluiten. Betonklinkers antraciet zijn zwaar belastbaar en erg goed geschikt voor een oprit. Bovendien zijn de stenen standaard voorzien van afstand houders, zodat regenwater snel wordt afgevoerd door de naden van de stenen. Om onkruid tussen de stenen te vermijden leveren wij speciaal inveegzand.

Afwisseling met andere stenen

Om in een tuin meer kleur of stijl te krijgen, kun je de betonklinkers antraciet combineren met andere stenen. Veel voorkomende combinatie is met rode klinkers van een ander formaat. Of met een betonklinker met de naturel betonkleur. Maar een combinatie met grote terrastegels is ook mooi. Dit geeft een compleet andere look aan je terras of bijvoorbeeld veranda. Vooral een moderne tuin met strakke betonnen elementen of massieve houten constructies, komen mooi voor de dag met een antraciet betonklinker.

Betonklinkers antraciet parkeerplaats

Betonklinkers antraciet kopen?

We leveren de betonklinker antraciet uit voorraad en kunnen deze bij je thuis bezorgen. Naast antraciet hebben we ook andere kleuren in het assortiment. Wanneer je bij ons langskomt in onze showtuin kunnen we je adviseren over het toepassen van betonklinkers in je tuin. Op basis van onze jarenlange ervaring kunnen we je alles vertellen over combinatie met andere stenen/tegels, maar ook over legverbanden en afschot.

Wil je meer inspiratie opdoen over het straatwerk in je tuin? Kijk dan ook op andere pagina’s van onze website of kom bij ons langs voor advies op maat. We hebben verschillende opstellingen waarbij je stenen en tegels in de praktijk kunt zien.

 

Een greep uit ons assortiment: