30 mei 2018

Keramische tegels buiten, de beste keuze voor in uw tuin?

Keramische tegels worden steeds meer gebruikt. Dit is niet zo verwonderlijk als je naar de eigenschappen van de keramische tegel kijkt. Keramische tegels buiten zijn ontzettend duurzame tegels. Ze zijn slijtvast, krasbestendig, voorzien van anti slip en zeer onderhoudsvriendelijk. Daarbij komt dat er een enorme keuze is aan maat, kleur en uitstraling. Daarnaast komen de keramische tegels ook nog eens uit allerlei verschillende landen. In deze blog zullen we de eigenschappen van de keramische tegel uitvoerig bespreken.

De afmetingen

Keramische tuintegels worden in veel afmetingen gemaakt. Dit varieert van 45 bij 45 cm tot 95 bij 95 cm. Naast de vierkante tegels zijn er ook rechthoekige tegels. Bijvoorbeeld in 40 bij 80 cm of 30 bij 120 cm. Verreweg de meeste keuze in kleur en motief is er te vinden in de 60 bij 60 cm tegels.

Keramische tegels afmetingen

De verschillende kleuren

Keramische tuintegels zijn in vrijwel alle gangbare tinten en kleuren verkrijgbaar. Ons assortiment keramische tegels is zo opgebouwd dat er een breed pallet aan kleuren te kiezen is. Naast de effen kleuren zijn er ook tegels verkrijgbaar met allerlei motieven en patronen.

Keramische Tegels buiten bord

De uitstraling

Een Keramische tuintegel was in het beginstadia een nogal saaie tegel. Deze tegels waren vaak vrijwel effen van kleur en aan alle kanten strak. Hierdoor werd een tuin of terras al snel als steriel of ongezellig beschouwd.
Op dit moment zijn er echter keramische tegels met allerlei verschillende uitstralingen verkrijgbaar. De kleur en het motief doet al ontzettend veel qua uitstraling. Ook de randen van de keramische tegels, die vroeger altijd strak waren, ogen nu bij sommige tegels verouderd doordat ze een beetje gerafeld zijn. Waar we nu zien dat steeds meer keramische tegels een gewelfd of gestructureerd oppervlak hebben waren ze destijds allemaal vlak.
Al deze factoren samen maakt dat er absoluut een keramische tegel is die bij uw tuin of terras past.

Keramische tegels buiten voorbeeld

Slijtvast en krasbestendig

Keramische tegels zijn gemaakt van klei en is op erg hoge temperaturen gebakken tot een keiharde tegel. Op deze klei is een patroon geprint. Deze toplaag, waar dit patroon op geprint is, is slijtvast. Door de ontzettend harde toplaag kan deze tegel ook krasbestendig worden genoemd. De krasbestendigheid van keramische tegels is uitvoerig getest in het laboratorium.
In deze toplaag wordt gelijk een antislip laag verwerkt. Hierdoor zijn deze tegels zelfs als het geregend heeft prima te belopen met schoenen of zelfs slippers.

Duurzaam en Onderhoudsvriendelijk

Qua duurzaamheid spant de keramische tegel de top. Ze zijn gemaakt uit 100% natuurlijke materialen en gaan een leven lang mee.
Ook zijn deze tegels met recht onderhoudsarm te noemen. Door de keiharde toplaag hecht vuil en groene aanslag nauwelijks. Hierdoor is het zeer eenvoudig om de tegels schoon te houden en hoeven er ook niet allerlei agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt te worden.

Keramische tuintegels met betonvoet

Wat steeds meer opkomt is keramische tegels met betonvoet. Deze keramische tegels zijn aan de bovenzijde gelijk aan de normale keramiek tegels. Aan de onderkant van de keramische tegels is bij deze tegels een betonnen tegel gelijmd. Door deze constructie kan deze keramische tegel verwerkt worden als een betontegel.

Keramische Tegels buiten met betonvoet

Conclusie keramische tegels buiten

De Keramische tuintegel ontwikkeld zich steeds meer tot een product waar in iedere tuin prima mee gewerkt kan worden. Alle eigenschappen die men van buitentegels verwacht bezitten deze tegels. Ze zijn slijtvast, krasbestendig, voorzien van anti slip en zeer onderhoudsvriendelijk. Daarnaast is er een ruime keuze in kleur en motief.
Kom bij ons in de showtuin of neem contact met ons op voor een goed advies en tal van voorbeelden.

 

Een greep uit ons assortiment: