06 okt 2023

Zwerfkei als grafsteen

Zwerfkeien zijn brokken natuursteen die in de natuur gevonden worden. Vaak hebben deze keien door de tijd heen al een behoorlijke weg afgelegd. Dankzij de elementen der natuur is de kei gevormd en afgerond. Hierdoor krijgt de iedere zwerfkei een uniek karakter. Een zwerfkei als grafsteen wordt regelmatig toegepast.

Zwerfkei in gras

Soorten zwerfkeien als grafsteen

De meeste zwerfkeien die als grafsteen worden toegepast komen uit Scandinavië. Dit zijn granieten zwerfkeien. Deze keien worden meestal niet of nauwelijks bewerkt voordat ze bruikbaar zijn als grafsteen.
Er worden ook breuksteen keien toegepast als grafsteen. Deze breuksteen keien zijn bijvoorbeeld Ardenner grijs of Gres keien. Deze keien worden machinaal vervaardigd uit de bergen en zijn niet afgerond zoals de granieten keien uit Scandinavië. Deze keien ogen robuuster en hebben vaak een meer gelijkmatige kleur.

Beschikbare zwerfkeien als grafsteen

Op ons opslag terrein in Wekerom hebben wij altijd meer dan 300 keien op voorraad. Hieruit kunt u zelf een granieten zwerfkei of breuksteen rots uitzoeken. Doordat wij deze keien per volle vracht rechtstreeks vanaf de groeve halen kunnen wij de keien voor een goede prijs aanbieden.

Bewerken en beletteren van een zwerfkei als grafsteen

Het beletteren en bewerken van de zwerfkeien doen wij zelf niet. Wel kunnen wij verschillende bedrijven aanraden om dit voor u te laten doen. Vaak transporteren wij de kei naar de bewerker. Deze plaatst de kei dan later in overleg met u.