01 mrt 2022

Betontegels 60×60

Betontegels 60x60 zijn de meest verkochte tegels. Ook is er in deze maat de meeste keuze. Hier kun je lezen waarom deze tegels al jaren het assortiment domineren. 60x60 Tegels worden door veel mensen uitgezocht voor het terras. Om een rustig beeld te creëren wordt er vaak voor een grote tegel, zoals een 60x60 betontegel, gekozen.

In de maat 60x60 is ruim de grootste keuze. Alleen dit zorgt er al voor dat er ook de meeste tegels van verkocht worden. Deze wisselwerking houd elkaar in stand. Zolang er in de maat 60x60 het meeste verkocht wordt zal deze ook het meest aangeboden worden.

Betontegels 60x60 zijn eenvoudiger te verwerken

Zoals gezegd kiezen veel mensen een grote terrastegel uit. Een (te) grote tegel levert veel ongemak op bij het verwerken. Het leggen van de tegels gaat dan een stuk minder makkelijk. Ook zal er vaak veel meer op maat gemaakt moeten worden. Bij betontegels 60x60 tegel valt dat vaak erg mee.  Deze maat tegels is ook nog redelijk hanteerbaar en dus eenvoudiger te leggen.

Betontegels 60x60 met aantrekkelijke prijs

De prijs van een betontegel speelt altijd mee in de keuze. Een betontegel 60x60 is voor de fabriek het meest aantrekkelijk om te produceren. De maat tegels vult namelijk het beste de productielijn. De productie lijnen en de droogkamers zijn allemaal zo gemaakt dat er 1,2 x 1,2 meter verwerkt kan worden. Vier betontegels 60x60 zijn samen precies die 1,2 x 1,2 meter. Hierdoor is er geen verloren ruimte.
Bij bijvoorbeeld tegels van 50x50 is er per set tegels behoorlijk wat verloren ruimte. Daardoor zijn deze tegels per m2 duurder.

Betontegels 60x60

60x60 is een mooie verhouding

De verhouding van een 60x60 tegel is ontzettend mooi. Niet te groot en niet te klein horen wij vaak zeggen. Op terrassen komt een 60x60 tegel regelmatig precies uit op hele tegels. Dit komt deels doordat tuinarchitecten weten dat deze tegelmaat ruim verkrijgbaar is. Daarnaast wordt deze tegelmaat vaak ingetekend omdat deze maat mooi binnen het ontwerp past.

betontegels 60x60

Verschillende soorten betontegels

In het assortiment van de 60x60 tegels zijn veel verschillende soorten betontegels verkrijgbaar. Doordat er zo veel verschillende soorten 60x60 betontegels verkrijgbaar zijn is de kans dat een 60x60 tegel gekozen wordt ook ruim aanwezig.

Andere soorten 60x60 tegels

Naast betontegels 60x60 zijn er natuurlijk ook andere types 60x60 tegels. Dit zijn keramische tuintegels of natuursteen tegels. Van deze drie soorten hebben de keramische tegels de beste eigenschappen. Deze tegels hebben minder last van vervuiling en verkleuren. Hierdoor heeft u na jaren nog steeds een mooi terras.

Een greep uit ons assortiment: