• 14000 m2 opslag en showtuin
  • Grootste in oud gebakken
  • Specialist sierbestrating
  • Ruim 30 jaar service en kwaliteit

FAQ

Ik wil materialen bestellen. Wat is de levertijd?

Standaard artikelen leveren we meestal binnen vier werkdagen. Hebben we zelf veel voorraad dan kan het soms nog sneller. Andere artikelen gaan in overleg.

Kan ik ook afhalen?

Ja, dat kan als de materialen op voorraad zijn.

Betaal ik transportkosten?

Transportkosten zijn afhankelijk van afleverplaats en bestelde hoeveelheid.

Kan ik een tijdstip voor de levering afspreken?

We geven aan in welk dagdeel we leveren. U kunt ons één dag van te voren bellen voor een specifieker tijdstip.

Bezorgen jullie in heel Nederland?

Ja, en eventueel zelfs daarbuiten.

Hoe kan ik betalen?

Komt u bij ons? Dan contant of met pin. Als we bij u afleveren dan kunt van te voren het bedrag overmaken of in sommige gevallen contant betalen onze chauffeur.

Hoeveel materiaal moet ik bestellen voor bestrating?

We raden aan om iets meer bestrating te bestellen dan de oppervlakte die u nodig heeft, afhankelijk van materiaal, legpatroon en reserve. Bij het op maat maken zal ook materiaalverlies ontstaan.

Wat is het verschil tussen A- en B-keus?

We leveren standaard A-keus met bijbehorende garantie. Altijd een goede keus. Soms kunt u ook kiezen voor B-keus. Dat zijn vaak afgekeurde partijen van de leverancier. Die kunnen kleine foutjes bevatten. Vaak prima kwaliteit voor een scherpe prijs, maar zonder garantie.

Hoe houd ik mijn bestrating schoon?

Regelmatig vegen en bladvrij houden voorkomt vervuiling en onkruidvorming. Groenaanslag ontstaat door vocht, vaak in de schaduw. Daar zijn verschillende handige anti-aanslag producten voor. Heeft u beton? Gebruik dan geen hogedrukreiniger want dat tast de deklaag aan. Het oppervlak wordt dan ruwer neemt nog sneller vuil op.

Nemen jullie overgebleven materialen retour?

Jazeker, maar alleen als ze onbeschadigd en schoon zijn. Speciale bestellingen die niet standaard in ons assortiment zitten kunnen we helaas niet terugnemen. Ook brengen wij 15% van de retourwaarde in rekening.

Wat doe ik met pallets en BigBags?

Over slechts enkele pallets moet statiegeld betaald worden. Dit wordt van te voren aangegeven bij uw bestelling. U krijgt dit weer terug als u ze onbeschadigd inlevert. Pallets zonder statiegeld mag u ook inleveren. BigBags mogen maar één keer gebruikt worden. Deze hoeft u dus niet in te leveren.

Ik heb witte vlekken op mijn beton. Verdwijnt dat nog?

Witte vlekken is een kalkuitslag die hoort bij beton en dit heeft geen invloed op de kwaliteit. Meestal verdwijnt dit vanzelf.

Wat doe ik met beschadigde natuurstenen tegels?

Achteraf is het onmogelijk om te bepalen waar schade is ontstaan. Daarom houden we de volgende stelregel aan: 5% breuk is acceptabel en als er bij levering geen schade is gemeld, dan kunnen wij niet anders dan aannemen dat de schade daarna is ontstaan.
Ons advies: gebruik beschadigde tegels op plekken waar er toch op maat moet worden gezaagd.

Zijn bestratingsmaterialen kleurvast?

Niet helemaal. Er zijn veel verschillende steensoorten. Beton wordt fletser door UV-straling, slijtage en weer. Gebakken materialen worden juist  donkerder. Keramische tegels zijn het meest kleurvast.

Zijn alle bestratingsmaterialen krasgevoelig?

Dat verschilt per product, afhankelijk van hardheid en afwerking. Op donkere materialen vallen krassen meer op. Met keramische tegels heeft u de minste kans op krassen.

Hoe moet ik bestratingsmaterialen verwerken?

Geen enkele partij stenen is hetzelfde. Daarom is het zaak om zoveel mogelijk te mengen, ook als u maar één pakket afneemt. Zo krijgt u een evenwichtige verdeling.

Waar kan ik terecht met een klacht?

U kunt ons natuurlijk altijd bellen of mailen met een vraag, opmerking of klacht. Maar wij adviseren u om van te voren uw bestelling goed te controleren. Zo voorkomt u teleurstellingen. Want als u de materialen heeft verwerkt, kunnen wij ze niet meer terugnemen.

Wat zijn de Algemene Verkoop- en Leveringsvoorwaarden?

Op al onze producten zijn de Algemene Verkoop- en Leveringsvoorwaarden van toepassing.


 

Bezoek onze showtuin