26 sep 2023

Tuintrends van 2024

De tuin wordt steeds meer een plaats om je vakantie (gedeeltelijk) door te brengen. Regelmatig zien we dat mensen ervoor kiezen om niet of kort op vakantie te gaan en de rest lekker thuis blijven om van de tuin te genieten. Om van de tuin te kunnen genieten in droge of juist natte periodes is het erg belangrijk om er goed over na te denken hoe de tuin ingericht moet worden. Dit zien wij ook weer terugkomen in de tuintrends van 2024.

Klimaatbestendige tuin

Een klimaatbestendige tuin is helemaal van deze tijd. Enerzijds denken we dan al snel aan water opvangen maar anderzijds ook aan water afvoeren. Andere elementen in de tuin helpen ook hierbij. Borders met vaste planten en schaduwplaatsen zijn ook onmisbaar. Zodoende komen we in onze eigen tuin steeds dichter bij de natuur.

tuintrend van 2024 ruwe materialen

Zachte vormen en ruwe elementen

Een natuurlijke tuin sluit beter aan bij zachte (ronde) vormen. De trend is deze te combineren met ruwe natuurlijke materialen. Deze ronde vormen zien we graag terug in de vorm van de borders of paden, soms zelfs als tegel. De ruwe natuurlijke materialen kunnen in de vorm van rotsen of keien mooi verwerkt worden in de borders tussen de planten of als element in de hoek van de tuin.

Dichtbij de natuur

Zoals eerder genoemd proberen we de tuin dicht bij de natuur te krijgen. Gebruik daarom vooral natuurlijke kleuren en materialen. Als stapelblok kunt u eens denken aan een blokje van Tufa steen. Deze stapelblokken zijn van een zacht soort natuursteen en houdt wat langer water vast. Op vochtige plaatsen zal er hierdoor mos op de steen ontstaan.

Natuurlijk tuinieren

Mocht u ruimte overhouden in de tuin dan is een kleine moestuin ook een aanrader. Een moestuin is ook een echte tuintrend voor 2024. Hier is veel ruimte voor groen en planten waardoor de vogels en insecten ook een plaats hebben waar zij zich thuis voelen.

Tufa blokken

Kort samengevat: wat zijn de tuintrends van 2024?

Een klimaatbestendige tuin met zachte vormen en natuurlijk elementen. In deze tuin is ruimte voor een mooi terras, voor water, voor groen en de dieren. In sommige tuinen zal dit wat passen en meten worden maar met een goed ontwerp is het zeker mogelijk!

 

Een greep uit ons assortiment: