21 okt 2016

GeoCeramica

GeoCeramica keramische tegels, een unieke combinatie van beton en keramiek.
Keramische tegels zijn niet meer weg te denken uit de sierbestratingsmarkt. Deze tuintegels veroveren steeds meer markt en dit lijkt nog wel even door te gaan. Het grootste nadeel van de keramische tegels is echter het verwerken hiervan. Keramische tegels leggen is duidelijk duurder en lastiger dan het leggen van de normale betontegels.
Door de betontegel en de keramische tegel samen te voegen is de GeoCeramica ontstaan.

Keramiek in combinatie met beton

Door beton en keramiek te combineren ontstaat er een uniek product. De GeoCeramica tegel is een 1 cm dikke keramische tegel op een 3 cm dikke Stabikorn onderlaag. Deze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De tegels hebben alle mogelijke testen met glans doorstaan en zijn zodoende bijzonder geschikt voor iedere tuin.

GeoCeramica materiaalkeuze

Voor de GeoCeramica wordt alleen gebruik gemaakt van de beste materialen. Zo is de boventegel een Italiaans keramische tegel met alle hoogwaardige eigenschappen die u van een keramische tegel mag verwachten. Deze keramische boventegel is onlosmakelijk verbonden met een waterdoorlatende Stabikorn onderlaag met geïntegreerde afstandshouders.

GeoCeramica dwarsdoorsnede
Onderhoudsarm en gebruiksvriendelijk

Een beetje onderhoud in uw tuin is altijd wel nodig. Werken in de tuin wordt ook vaak een ontspannende bezigheid gevonden. Maar is het telkens weer schoon schrobben van uw terras ook zo ontspannend? Daarom is het goed een bewuste keuze te maken in het soort sierbestrating dat u verwerkt in uw terras. GeoCeramica is een keuze waar u niet snel spijt van zult krijgen. Als u kiest voor deze tegel dan kiest u voor een tuintegel met ideale eigenschappen, weinig onderhoud en zeer gebruiksvriendelijk.
De GeoCeramica tegel is:
– Vlek en zuurbestendig
– Eenvoudig schoon te houden
– Minder snel groene aanslag
– Voorzien van antislip

Meer voordelen van GeoCeramica

Naast dat de tegel zeer onderhoudsvriendelijk is heeft deze keramische tegel nog meer voordelen. Dankzij de keramische boventegel zal de tuintegel, in tegenstelling tot de betontegel, niet verkleuren. Daarnaast is de tegel krasvast en slijtvast.
Voordelen:
– Kras vast
– Gegarandeerd kleurvast
– Slijtvaste keramische toplaag
– Waterdoorlatende Stabikorn onderlaag
– Geïntegreerde afstandshouders

GeoCeramica verwerken

Dankzij de 3 cm dikke Stabikorn onderlaag is het niet nodig de GeoCeramica tegel in een speciale fundering te leggen. Hierdoor zijn deze tegels snel en eenvoudig te leggen. Zo bespaart u niet alleen op de kosten van het materiaal maar ook op de arbeidsuren die anders nodig zijn om een speciale fundering te leggen. De GeoCeramica is dus direct op het zandbed te leggen. En is hierdoor geschikt voor eigenlijk iedere bodemsoort. Daarnaast zorgt de geïntegreerde afstandshouders er voor dat er een optimale voeg ontstaat. Iedere stratenmaker, hovenier of ervaren doe-het-zelver kan hiermee aan de slag.
Kenmerken:
– De tegel is eenvoudig te verwerken
– Er ontstaat een perfecte voeg
– Is te verwerken  op een zandbed
– Kan gevoegd worden met verschillende soorten voegzand

GeoCeramica 2Drive

Als aanvulling op de 4 cm dikke tegels zijn er nu ook GeoCeramica 2Drive tegels.
In plaats van de 4 cm dikte zijn deze tegels wel 6 cm dik. Dit maakt deze tegels ook geschikt voor zwaardere belasting. Zoals het gebruik in een oprit.

Tot slot

Keramische tegels zijn op dit moment de beste keuze voor tuintegels. Een nadeel van de 2 cm dikke keramische tegels is dat de ondergrond aangepast moet worden. 4 of 6 cm dikke tegels zijn daarentegen te leggen op een zandbed en daardoor makkelijk te verwerken. Daarom is de keuze voor een GeoCeramica keramische tuintegel de beste keuze die u kunt maken.

 

Een greep uit ons assortiment: