20 sep 2016

Beton Elementen

Je ziet dat er regelmatig op openbare plaatsen of in tuinen gebruik wordt gemaakt van beton elementen. Deze elementen zijn makkelijk toepasbaar en multifunctioneel. Hier in deze blog leest u een aantal creatieve toepassingen van een beton elementen in uw tuin.

De beton elementen

Beton elementen zijn verkrijgbaar als U of als L element. Veelal worden de elementen in de kleuren grijs of antraciet aangeboden. Deze beton elementen zijn in verschillende afmetingen beschikbaar zodat u altijd de juiste maat voor uw tuin kunt vinden. Een paar voorbeelden zijn het gebruik als bank, stoel, tafel, opslagruimte of bloembak.

Bank of stoel van U of L element

Om een bankje te maken kunt u zowel een U  als een L element gebruiken. Een U element is eenvoudig ondersteboven te plaatsen of op zijn zijde. In beide gevallen creëert  u onder de bank een kleine (droge) opslagruimte.
Een L element kan ook verhoogt worden toegepast, hierdoor heeft u ook gelijk een rugleuning. Onder het L element plaatst u dan eventueel een U element of een paar stapelblokken.

Terras tafel

Een tafel maken is heel eenvoudig. Door twee of meer U elementen tegen elkaar aan te zetten krijgt u een zeer functioneel terrastafeltje met indien gewenst ook nog opslagruimte eronder. De hoogte van de tafel kan worden aangepast door het gebruik van hogere of lagere elementen.

Bloembakken creëren

Wilt u bloembakken of een verhoging in uw tuin maar liever geen vaste plaats? Een bloembak van U en L elementen is altijd weer verplaatsbaar. U zoekt een mooie plaats uit in uw border of op de bestrating. Hier zet u het U element neer met aan beide zijden een L element. (Of vier hoek L elementen) Deze ontstane bak vult u met grond en klaar is uw bloembak!

U element grijs

U element

 

 

 

 

 

 

L element grijs

L element

 

 

 

 

 

 

Hoek U element antraciet

Hoek U element

 

 

 

 

 

 

 

Een greep uit ons assortiment: