01 nov 2018

Tuintrends 2019

De tuintrends 2019:
– Tuintrend 1: Uitbreiding in het assortiment van hoogwaardige tuintegels
– Tuintrend 2: Sterke toename van het gebruik van tuinverlichting
– Tuintrend 3: Zoeken naar oplossingen om naast wateroverschot ook om te gaan met een waterschaarste
– Tuintrend 4: Steeds meer materialen worden gecombineerd

Terugblik op de tuintrends 2018

De tuintrends in 2018 waren vooral gericht op het gebruik van authentieke, natuurlijke materialen. Dit zien we ook in 2019 weer terug komen. Al mag dit in 2019 ook gecombineerd worden met een hoogwaardige tuintegel.

Tuintrends 2019 Keramiek met beton

Tuintrend 1 – Keramiek met beton

Er zijn nu al een aantal jaren keramische tegels verkrijgbaar die voorzien zijn van een betonnen drager. In de afgelopen jaren is dit assortiment enorm uitgebreid en zijn er ook verschillende leveranciers bijgekomen. Vooral door het gemak van het verwerken is deze tegel zo’n groot succes geworden. Ook in 2019 zal deze 4 cm dikke tegel beeldbepalende product zijn.

Tuintrend 2 – Keramische tegels 3 cm dik

Nieuw is 2019 is een 3 cm dikke keramische tegel. Deze tegel is gemaakt uit 1 solide geheel. Door de dikte van 3 cm kunnen deze tegels veel makkelijker verwerkt worden dan de 2 cm tegels. Ook zijn deze tegels voor iedere ondergrond geschikt.

Hierover zullen we binnenkort meer kunnen vertellen.

In 2019 gaan wij dus een zeer grote groei zien van het aantal dikkere keramische tegels. Dit zal ten koste gaan van 2cm dikke variant. Met deze vernieuwde tuintegels heeft u het verwerkingsgemak van een beton tegel met alle mooie eigenschappen van een keramische tegel.

Tuintrend 3 – Printtegels

Naast de keramische tegels met een betonnen drager komen er volgend jaar meer zogenoemde printtegels op de markt. Dit zijn tegels met een geprinte 4-voudige deklaag. Hierdoor zijn deze tegels nagenoeg ongevoelig voor verkleuren en zeer eenvoudig te reinigen.

Tuintrend 4 – Tuinverlichting

In 2019 willen wij tot in de late uren van de tuin kunnen genieten. De tuinen die alleen in de zomer mooi zijn en er in de winter er verlaten bij liggen zien we steeds minder. Een tuin van 2019 moet je het hele jaar door van kunnen genieten. Juist in de winter en ’s avonds is het moeilijker om de tuin aantrekkelijk te houden. Hiermee kan tuinverlichting enorm helpen. Een goed doordacht verlichtingsplan kan een enorm verschil maken.

Materialen combineren is de tuintrend van 2019

De tuintrend 2019 is echt het combineren van materialen. Naast de authentieke natuurlijke materialen die we nog steeds graag terug zien in onze tuinen is er ook weer ruimte voor strakke hoogwaardige tuintegels. Dit gecombineerd met de juiste tuinverlichting maakt dat u straks op ieder moment kunt genieten van uw tuin.

 

Een greep uit ons assortiment:

Materialen combineren in-lite en keramiek combineren