Zwerfkei Kunstwerk Zeebrugge

Ten behoeve van een kunstproject in Zeebrugge (België) Mochten wij deze grote zwerfkei leveren. Hier heeft de kunstenares Anna Duk Hee Jordan een prachtig kunstwerk van gemaakt.
Deze steen hangt hier tussen twee boeien en het lijkt alsof deze door een net omhoog gehouden wordt. De boeien werden gebruikt om schepen naar hun bestemming te begeleiden. Het lijkt dus alsof de steen , na lang rondzwerven, zijn bestemming heeft bereikt.
De onlogische structuur, het contrast van de zwaarte van de zwerfkei en de lichtheid van het net, creëert een mooie spanning tussen wat men waarneemt en de realiteit. Dit leidt ook tot de vraag hoe de enorme zwerfkei hier op deze plaats terecht kwam. Was dit door natuurlijke migratie of via recent menselijk handelen?
Door zijn ongewone positie creëert deze zwerfkei een eigen persoonlijkheid. De kei is zo een rondtrekkende getuige die de menselijke activiteiten observeert. Dit herinnerd ons aan de vergankelijkheid van het leven terwijl deze zwerfkei zelf hiervan gevrijwaard lijkt.

Dit project is in het voorjaar van 2018 gerealiseerd. Beelden afkomstig van Jimmy Kets en Beaufort 2018.

Mocht u meer informatie willen over dit project of deze materialen neem dan contact met ons op.