Wienerberger

Wienerberger stenen

Wienerberger is een gebakken stenen leverancier. Zij produceren en leveren gebakken stenen in vormbak, wasserstrich en strengpers. Wienerberger staat voor kwalitatieve, duurzame en mooie straatstenen.

Formaten

In het assortiment gebakken of (straat)bakstenen zijn verschillende formaten verkrijgbaar. Dit zijn waalformaten, Dikformaten, keiformaten, tegelformaten en zelf langformaten.

Vormbak en wasserstrich

Deze soorten bakstenen kunnen worden herkend aan de meer nostalgische uitstraling. De wasserstrich baksteen is gladder(onbezand) en de vormbak baksteen is wel bezand. Deze straat bakstenen hebben een bewezen levensduur van 125 jaar!

Strengpers

Ook strengpers stenen worden er bij Wienerberger geproduceerd. Deze strengpers bakstenen zijn te herkennen aan hun strakke uitstraling.

Getrommeld

Van zowel de vormbak, de wasserstrich als de strengpers bakstenen zijn getrommelde en strakke stenen verkrijgbaar. Door de getrommelde afwerking ogen deze klinkers verouderd. Deze bewerking werkt sfeer verhogend en zorgt voor een rustieke uitstraling.

Wienerberger werkt met vier verschillende tuinstijlen.
– Classica: Traditioneel rustiek
– Designa: Rustgevend design
– Natura: Natuurlijk buitenleven
– Vida: Kleurrijk en gezellig

Classica: Traditioneel rustiek

De Classica tuinstijl staat voor de rustieke uitstraling van de getrommelde wasserstrich klinkers. Deze klinkers passen goed bij tijdloze elementen, natuurlijke kleuren en een klassieke tuin met een rustiek en harmonieus karakter.

Designa: Rustgevend design

De Designa tuinstijl is een overzichtelijke tuin met een strakke vormgeving. Alles in deze tuinstijl is goed op elkaar afgestemd en ieder onderdeel in deze tuin heeft een duidelijke eigen functie. Bij deze tuinstijl passen strakke klinkers die het geheel een rustgevend en overzichtelijke uitstraling geven.

Natura: Natuurlijk buitenleven

In de Natura tuinstijl zien we duidelijk de natuur terug. Deze tuinen zijnĀ  vaak landelijk en natuurlijk ingericht. Natuurlijke materialen zijn in deze tuin onmisbaar. Daarom komen ook de gebakken klinker hier uitstekend tot hun recht. De bezande en getrommelde vormbak klinkers passen naadloos in tuin ontwerpen die deze Natura tuinstijl hanteren.

Vida: Kleurrijk en gezellig

De Vida tuinstijl onderscheid zich in een spontane en kleurrijke stijl. Hierin ligt de nadruk op echt buiten genieten. Alles kan en mag in dit ontwerp. Hierdoor komen de getrommelde strengpers klinkers helemaal tot hun recht.

Wienerberger stenen in onze showtuin

Wilt u deze Wienerberger stenen bekijken of wilt u meer informatie? Kom dan langs in onze showroom of bel 0318-653410.

 

Lees meer over Wienerberger