Vandersanden

Van der sanden gebakken klinkers

Vandersanden is al meer dan 90 jaar een familiebedrijf. Deze gebakken stenen fabrikant bieden allerlei producten aan die inspireren tot ontwerp en realisatie van straten en tuinen. Vandersanden heeft ruim 600 medewerkers in dienst. deze zijn werkzaam in de verschillende productielocaties en kantoren in binnen en buitenland. In totaal heeft Vandersanden 8 productielocaties en is het grootste baksteen producerende familiebedrijf in Europa. In totaal produceren zij ruim 500 miljoen bakstenen per jaar.

Formaten

In het assortiment gebakken of (straat)bakstenen zijn verschillende formaten verkrijgbaar. Dit zijn waalformaten, Dikformaten, keiformaten, tegelformaten en zelfs langformaten.

Vormbak en wasserstrich

Deze soorten bakstenen kunnen worden herkend aan de meer nostalgische uitstraling. De wasserstrich baksteen is gladder (onbezand) en de vormbak baksteen is wel bezand. Deze straat bakstenen hebben een bewezen levensduur van 125 jaar!

Strengpers

Ook strengpers stenen worden er bij Vandersanden geproduceerd. Deze strengpers bakstenen zijn te herkennen aan hun strakke uitstraling.

Getrommeld

Van zowel de vormbak, de wasserstrich als de strengpers bakstenen zijn getrommelde en strakke stenen verkrijgbaar. Door de getrommelde afwerking ogen deze klinkers verouderd. Deze bewerking werkt sfeer verhogend en zorgt voor een rustieke uitstraling.

Infra en tuin

Vandersanden produceert voor zowel de infra gebakken straatstenen als voor de tuinmarkt. Voor beide groepen hebben zij een assortiment ontwikkeld. Het infra assortiment bestaat vooral uit hogere stenen (+ 8 cm). Voor het tuin assortiment worden er ook lagere stenen (6,5 cm) geproduceerd.

Stapelblokken

Uniek bij Vandersanden zijn de gebakken stapelblokken. Deze blokken verkleuren niet. en zijn gemaakt van natuurlijke materialen.

Vandersanden in de showtuin

Wilt u de Vandersanden producten bekijken of wilt u meer informatie? Kom dan langs in onze showroom of bel 0318-653410.

Lees meer over VanderSanden